Matematik

Trapez

21. februar 2009 af CJN (Slettet)

I den ligebenede trekant ABC, hvor længden [AB] = længden [BC], er siden [DE] parallel med siden [AC], [DE] = 12, [BE] = 10 og [AC] = 12

1) Bestem længden [BC], samt arealet af trekat ABC?

Hjælp synes jeg mistede overblikket..?

  


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Der er noget galt. Liniestykkerne AC og DE kan ikke være lige lange.

Prøv at tegne de ligedannede trekanter ABC og DBE hver for sig. Så tror jeg, du får overblikket tilbage.


Svar #2
22. februar 2009 af CJN (Slettet)

Siden BC er så = 30? Fordi 36/12 = 3, 3*10 = 30...?


Svar #3
22. februar 2009 af CJN (Slettet)

Hvordan finder jeg så arealet uden en vinkel?


Svar #4
22. februar 2009 af CJN (Slettet)

Nogen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.