Matematik

opgave 1.096 HJÆÆÆÆÆLP

09. november 2004 af sam18 (Slettet)
Hvordan løser jeg dette:

undersøg om 1/2 er løsning til ligningen
8x^3+2x^2+x-3/2=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2004 af JulieJense (Slettet)

Er dit udtryk sådan her:

8x^3+2x^2+(x-3)/2=0

eller sådan her:

8x^3+2x^2+x-(3/2)=0

??

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Indsæt x = 1/2 i ligningen og se, om venstresiden giver 0.

//Singularity

Svar #3
09. november 2004 af sam18 (Slettet)

sorry sådan der
8x^3+2x^2+x-(3/2)=0

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#1: Tja - godt spørgsmål. Det er dog ligemeget her, for ingen af delene gør, at x=1/2 løser den foreliggende ligning.

//Singularity

Svar #5
09. november 2004 af sam18 (Slettet)

jeg for resultatet til 0,5 kan det passe når jeg indsætter 1/2 i ligningen

Svar #6
09. november 2004 af sam18 (Slettet)

er mit svar så 0,5

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2004 af JulieJense (Slettet)

Kan ikke helt se hvad du spørger om i #5 og #6. Du skulle finde ud af om ½ er løsning til ligningen, så kan dit svar jo ikke være 0,5.. Dit svar kan være:
"Ja, x=0,5 er løsning til ligningssystemet" eller
"Nej, x = 0,5 er ikke en løsning til ligningssystemet"

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#6: Nej, du skal gøre hvad du bliver bedt om i opgaveteksten:

"undersøg om 1/2 er løsning til ligningen 8x^3+2x^2+x-3/2=0"

Det er forkert at svare "1/2" til det. Resultatet af din undersøgelse må være enten en bekræftelse (ja) eller en benægtelse (nej). Du indsætter x=1/2 i ligningen og konstaterer, at

8x^3 + 2x^2 + x -3/2 = 1/2

og da det er forskelligt fra 0, må konklusionen på din undersøgelse være:

NEJ

//Singularity

Skriv et svar til: opgave 1.096 HJÆÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.