Matematik

Funktioner

22. februar 2009 af kristiansl (Slettet)

Jeg har to opgaver der går således:

Beskriv udfra nedstående tabel, hvorledes y og afhænger af x, og bestem variabelsammensætningen:

x  -6            -2          3          6          15

11,93    5,81   -1,84   -6,43     -20,2

jeg har tegnet funktionen og den er selvfølgelig lineær, men hvordan finder jeg variabelsammensætningen? Jeg har en TI-89 lommeregner.

Tak på forhånd! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af mathon

{-6,-2,3,6,15}->L1
{11.93,5.81,-1.84,-6.43,-20.2}->L2

2nd MATH
6:Statistics
3:Regressions
1:LinReg L1,L2   ENTER             displayet viser "done"

2nd MATH
6:Statistics
8:ShowStat
.................

y = ax + b
a = -1.53
b = 2.75
 



 


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.