Matematik

HJÆLP ! isoler r...

22. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

hej jeg har en aflevering for og der er en opgave som jeg slet ikk forstår så håber at der er en der ude som kan hjælpe mig:)

opgaven hedder:

isoler r når formlen hedder (1/r1)+(1/r2)=1/r


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at gange r over på den anden side og divider på hver side med (1/r1) + (1/r2)


Svar #2
22. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

det forstår jeg ikk hvad mener du med den anden side?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Gang igennem med r på hver side.


Svar #4
22. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

det kan jeg sltså ikk finde ud af:)

jeg er totaly lost...

hmm, men er det her rigtig (r1/r2)/(r1/r3)...??


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: r3?


Svar #6
22. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

ja r3 er det ikk rigtig?:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvad er r3? Hvor kommer den fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2009 af Philips (Slettet)

mener du bare r3 eller r opløftet i tredje?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

altså r *r2 giver det ikk r3?

eller det giver r2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

bare r3 :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2009 af Philips (Slettet)

Så kan jeg ikke se hvor du får r3 fra.

Jeg ville gøre sådan:

(1/r1)+(1/r2)=1/r <=>


r*(1/r1)+(1/r2)=1 <=>


r = 1/(1/r1)+(1/r2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

men jeg har lige regnet det ud i lommeregneren og det giver (r1·r2)/(r1+r2)=r

hmm, selvom jeg ikke rigtig skal bruge lommeregner men hvordan har den gjordt det?? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

jeg forstår det her ikk så jeg har virkelig brug for hjælp:)


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. februar 2009 af Danielras (Slettet)

#11 er sådan set korrekt, din lommeregner gør det bare lidt pænere. Det foregår således:

(1/r1)+(1/r2)= 1/r

Der ganges igennem med (r1*r2):

(r1*r2)/r1+(r1*r2)/r2= (r1*r2)/r

Hvilket kan reduceres til:

r2+r1= (r1*r2)/r

Hvorefter du nok selv kan lede den til:

r = (r1*r2)/(r2+r1)


Svar #15
22. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

tak for hjælpen..

endelig så forstår jeg bedre(:


Skriv et svar til: HJÆLP ! isoler r...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.