Matematik

Ligning til kordinatsystem!!

23. februar 2009 af kowl (Slettet)

mmmmmm. Sidder her med en opgave, skal tegne en linie i et kordinatsystem, men hvordan laver man ligningen om så den hedder  y= ??   Ligningen er l:  6x + 4y -24 = 0    ?  

Hjælp tak (:

- Rasmus


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej,

6x + 4y - 24 = 0

6x - 6x + 4y - 24 = 0 - 6x

4y - 24 = -6x

4y - 24 + 24 = -6x + 24

4y = -6x + 24

4y : 4 = -6x : 4 + 24 : 4

y = -1½x + 6

venlig hilsen

bernitt-matematik.dk


Skriv et svar til: Ligning til kordinatsystem!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.