Matematik

Geometri- areal?

23. februar 2009 af Katos Caglar (Slettet)

Hej, jeg har om geometri. Jeg var desværre syg den dag der blev gennemgang af det, så håber nogen kan hjælpe mig..

opgaven lyder således:

Lav to opgaver som skal løses vha. formlen af en trekant, i den første skal grundlijen være ukendt, og i den anden skal højden være ukendt.

ved godt at formlen er A=1/2*g*h men kan ikke rigtig se hvordan jeg skal sætte det sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej

For at kunne lave en opgave om arealet af en trekant, skal man kende to af de tre ting der er at vide: areal, grundlinie og højde.

F.eks. areal og højde: Areal 20, højde 10 Find grundlinie:

20 = ½10*g

20/5 = g

4 = g

Eller

Areal 40 og grundlinie 4:

40 = ½h*4

40 = 2h

20 = h


Svar #2
23. februar 2009 af Katos Caglar (Slettet)

tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Geometri- areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.