Matematik

HJÆLP!....find maksimale areal

23. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

hey er der nogle der ude som kan hjælpe mig?:) hehe ....håber der nogle som kan hjælpe mig med en opgave som jeg bare slet ikk forstår og ved slet ikk hvordan jeg skal begynde!:/

opgaven hedder:

bestem den maksimale areal af retanglet? og ligningen hedder y=8-4x

håber du kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvilket rektangel?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2009 af bernitt-matematik.dk (Slettet)

Hej

der må stå noget mere i opgaven. Et rektangel skal have fire sider og din ligning fortæller kun om retningen på én af dem.

hilsen

bernitt-matematik.dk


Svar #3
23. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

hmm, altså jeg har ikk tegningen så det lidt sværret tror jeg !!

men jeg prøver alt hva jeg kan så du kan forstå...

altså jeg har bare tegnet den hehe den er grim men den er lige til at forstå håber jeg :)

Vedhæftet fil:y=8-4x.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Ah, du skal finde en formel for arealet af dit rektangel. Har du selv noget forslag?


Svar #5
23. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

næ.....hmm nej det har jeg ikk

ved slet ikk hvad jeg skal gører:/ eller hvor jeg skal begynde fra...


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Prøv lige at kig på sidelængderne. Hvis jeg nu siger at den ene sidelængde er x, kan du så se hvad den anden er?


Svar #7
23. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

det samme... tror jeg!


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Naaah. Prøv med y.


Svar #9
23. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

så må det være en gang mindre end x... fordi det er en retangel


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Kig nu godt efter. Det vi kigger på er de sidelængder som bliver dannet når vi går en eller anden afstand ud af x-aksen, og derefter tegner en lodret streg indtil vi støder ind i grafen. Den ene sidelængde er altså x mens den anden netop er funktionsværdien til denne x. Dvs. at rektanglets areal som funktion af x bliver:

A(x) = x * y = x * (8-4x) = 8x-4x^2

Du skal nu finde et maksimum af denne funktion.


Svar #11
23. februar 2009 af f-afg-s (Slettet)

det er x=1 og y=4

hvad skal jeg med disse tal..?:)


Skriv et svar til: HJÆLP!....find maksimale areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.