Matematik

Ligning

24. februar 2009 af nunu1989 (Slettet)

Hej,,,,,...

For hvilke tal k ≠ 0 har ligningen      k * x2 + k * x -1 = 0

netop én løsning.?

OG

En linje L er givet ved ligningen 2x - y +1 = 0.  Bestem en ligning for den linje, der står vinkelret på L og går gennem punktet P (4,3)...

Hjælp til disse opgaver.....


Brugbart svar (3)

Svar #1
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

For k≠0: kx2+kx-1 =0 har netop en løsning hvis og kun hvis diskriminanten er ___ :-)


Svar #2
24. februar 2009 af nunu1989 (Slettet)

0


Svar #3
24. februar 2009 af nunu1989 (Slettet)

- : ingen løsninger

+ = 2

0 = 1


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

? Øhhh ... d=b2-4ac=k2+4k=0 så k=___ og da k≠0 er k=___ ikk?


Svar #5
24. februar 2009 af nunu1989 (Slettet)

hvorfor + 4k


Brugbart svar (2)

Svar #6
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

a=k, b=k og c=-1 ... indsat i d=b2-4ac haves d=k2-4*k*(-1)=k2+4k


Svar #7
24. februar 2009 af nunu1989 (Slettet)

Dvs.

0 = k2 + 4k

0 = 02 + 4 * 0


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Hvorfor indsætter du 0? Det er en andengradsligning i k ikke sandt ............................... du har

0=k2+4k=k(k+4) som har løsningerne k=0 eller k=-4 ... og da k≠0 er k=-4 ikke sandt ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Det er en andengradsligning. Løs den som du normalt løser andengradsligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2011 af teenii (Slettet)

Skal beregnes uden hjælpemidler -- jeg kan ikke finde ud af at isolere k fra k(k+4)=0

Ved godt, at resultatet skal være k=-1 eller k=0


Brugbart svar (2)

Svar #11
08. marts 2011 af Nico... :) (Slettet)

Resultatet bliver, som  Dynin også sagde, k = -4. Du skal ikke isolere k fra k(k+4) = 0, men se på hvilke k-værdier der gør at venstresiden bliver 0.

k = 0 kan ikke være et resulat, da vi har fået at vide at k er forskellig fra 0 - selvom k = 0 ellers kunne have været et resultat, 0*(0+4) = 0.

Derfor må vi finde en k-værdi der gør, at parantesen bliver 0, så hele venstresiden således vil blive lig 0. Hvis vi sætter k=-4, får vi: -4*(-4+4) <=> -4*(0), hvilket giver 0. k er således lig med -4, for at ligningen har netop én løsning :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2011 af sabinesn (Slettet)

jeg får k=4 ? og ikke -4


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. maj 2011 af Nico... :) (Slettet)

Hvis k = 4, får vi at diskriminanten bliver 4*(4+4) = 0, og det passer jo ikke :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.