Matematik

passer deT?

25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Bestem koordinatsættet til toppunktet for den parabel, der er graf for funktionen f(x)=-7x^2+28x+25

-7x^2+28x+25=0

d=28^2-4*(-7)*25=1484

d>0 og dermed 2 løsninger:

((-b(+-)kvdr(d)))/(2*a)) = ((-28(+-)kvdr(1484))(2*(-7)) =

x= (-(kvdr(371)-14))/7 x= (-(kvdr(371)-14))/7

Jeg får det til det samme, har jeg gjort noget galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Isomorphician

Du finder rødderne, ikke toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal bestemme toppunktet; ikke rødderne.


Svar #3
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Når ja!

(h,k) = ((-b/2a),((-d)/(4a)) = ((-28/(2*(-7)), ((-1484)/(4*(-7)) = 98,53


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Du skal meget gerne få et punkt ud af det; ikke et tal.


Svar #5
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

jamen punktet er da også (x,y) = (98,53)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Åh, læste det som et tal. :P Husk paranteserne næste gang. =)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2009 af Danielras (Slettet)

53 er korrekt y-koordinat, 98 er ikke korrekt x-koordinat.


Svar #8
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

nu får jeg (2,53) .. er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Ja


Svar #10
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: passer deT?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.