Matematik

Hvad sigr funktionen?

25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Af Folkesundhedsrapporten fra 2007, udgivet af Statens Institut for Folkesundhed, fremgår
det, at udviklingen i forbruget af antal sengedage for børn under 16 år på danske hospitaler
kan beskrives ved funktionen


f (x)= -9959x + 650584,
hvor x betegner antal år efter 1978.


a) Beskriv, hvilken information funktionen giver om udviklingen i antal sengedage for
børn under 16 år på danske hospitaler.

Mit bud: jeg kan ikke få det helt til at passe, da jeg ville bruge tid eller sige at børn sover senere. Men ved ikke rigtig? Man kan jo se at det er en lineære funktion.. men.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

Læs hvad der står.

f(x) = antallet af sengedage for børn under 16 år på danske hospitaler

x= antal år efter 1978

Kigger vi i begyndelsen af udviklingen, altså i år 0, ser vi:

f(0)=-9959x + 650584=650584

Vi kan altså konkludere, at funktionen siger noget om, at antallet af sengedage for børn under 16 år på de danske hospitaler, som i 1978 er så højt som 650584 sengedage, aftager/mindskes med 9959 sengedage per år efter 1978.


Svar #2
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

aha, jeg har bare svært ved at forstå matematik når det står som tekst! :)

Men tak! :)


Skriv et svar til: Hvad sigr funktionen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.