Matematik

10.009 Lineær funktion

25. februar 2009 af mujer18 (Slettet)

Hej hej

Jeg sidder med opgave 10.009 i bogen "vejledende eksempler på eksamensopgaver og eksamensopgaver i matematik STX A-niveau 2008"

I nedenstående tabel ses den forventede levealder for nyfødte i henholdsvis 1900 og 1975:

Årstal                                                                1900          1975

Forventet levealder for nyfødte (år)             46                  70

Den forventede levealder (målt i år) for nyfødte kan beskrives ved en lineær funktion f af tiden (målt i antal år efter 1900)

Bestem en forskrift for f:

Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan jeg gør, har vendt og drejet det i mit hoved men jeg er helt blank.. Hjælp


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal bestemme en ligning af typen: f(x) = y = ax+b.

a = (y2-y1)/(x2-x1), og b fås ved indsættelse i ligningen efterfølgende.


Svar #2
25. februar 2009 af mujer18 (Slettet)

men så er x1 = 0

x2 = 75

Y2 =70

og y1 = 46? eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Exactly! =)


Svar #4
25. februar 2009 af mujer18 (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2011 af stephaniekjærsgaard (Slettet)

Hej :-)

 

Jeg er ikke helt med på, hvad der menes med b fås ved indsættelse i ligningen efterfølgende.?

 

Kan i uddybe lidt. :-)


Skriv et svar til: 10.009 Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.