Matematik

kompliceret opgave

25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Afkælingen af en bestemt kop te kan beskrives ved: H(t)=18+69*e-0,049t

Hvor t er angiver antal minutter efter, at teen er blevet stillet til afkøling, og H(t) er teens temperatur (målt i grader, celcius) til tiden t.

a) Bestem teens temperatur efter 20 minutter og betem hvor mange min. der går før teens temp. er 60 grader celcius?

b) Bestem den hastighed, hvormed teens temp. after efter 2 timer.

-- jeg har ikke nogle bud ummidelbart, kan ikke gennemskue det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: a1) Bestemt H(20) og for a2) skal du løse 60 = H(t) for t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2009 af Isomorphician

a)

Bestem H(20).

Løs: 60 = H(t).

b)

after = aftager?

Hvis ja, så bestem f'(120).


Svar #3
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

hvis jeg skal bestemmt H(t20), hvor skal jeg så indsætte 20 her: 18*69*e^(-0,0491t)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Ja.


Svar #5
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

men på hvis plads??


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: t's. t er din variabel.


Svar #7
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

så skal jeg bare trykke de tpå lommeregneren?

H(20)=18*69*e^(-0,0491*20)=465,205


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2010 af gandji (Slettet)

er vi ikke enige om at der skal skrives følgende på lommeregneren:

solve(x=(18+69)*e^(-0,0491*20),x) = H(t) = 32,5868.


Skriv et svar til: kompliceret opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.