Fysik

Energiomsætnings formle? findes der sådan en?

10. november 2004 af ChosSimbaOne (Slettet)
Ja over skriften siger det meste. men sidder omme på skolen og har ikke min fysik bøger med, og ville lige høre om der findes en sådan formel.

Mads

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2004 af Peden (Slettet)

Det er ikke så nemt, mener du mekanisk, termisk eller hvordan?

Tænker du på Emek ?
E_mek = E_kin + E_pot

E_mek = ½*m*v^2 + m*g*h

Svar #2
10. november 2004 af ChosSimbaOne (Slettet)

Det er nok den termiske jeg skal have fat i, sorry jeg ikke lige skrev det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2004 af Peden (Slettet)

Q = m * c * deltaT ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: Det er ikke let at besvare.

Drejer det sig om smeltevarme eller fordampningsvarme i forbindelse med tilstandsovergange, eller det om opvarmning/afkøling? De relevante formler er da

1) Fordampning/smeltning,

Q = m*L

hvor m er massen og L den specifikke smeltevarme/fordampningsvarme for det pågældende stof.

2) Opvarmning/afkøling (samme tilstandsform)

Q = m*c*deltaT

hvor c er stoffets specifikke varmekapacitet, og deltaT er temperaturtilvæksten.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#4: Ordet 'handler' mangler i tredie linie mellem 'eller' og 'det'.

//Singularity

Skriv et svar til: Energiomsætnings formle? findes der sådan en?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.