Kemi

kemiske bindinger

26. februar 2009 af ullabullam (Slettet)

hej.

Jeg søger hjælp til følgende :

- elektronprikformel af   NH3 og CO2 ?

- Hvilke kemiske bindinger findes der i  C8H18,  H2O,  O2,  CO2

- Hvordan udregner jeg forholdet mellem  grundstofferne sølv, svovl og oxygen hvis der er

                                                                       72,93 masse % Sølv

                                                                       10,84 masse % Svovl

                                                                        16,23 masse % oxygen

og hvad er formlen til det ??

På forhånd mange tak     /Ulla


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Ad 1) NH3 er opbygget af et centralt N-atom med tre bindinger til tre H-atomer. Derudover er der et frit elektronpar på N-atomet. CO2 er opbygget af et centralt C-atom med to O-atomer der er dobbeltbundet til C-atomet. O-atomerne har hver to frie elektronpar om sig.

Ad 2) Det er kovalente bindinger. (I CO2 er det kovalente dobbelbindinger)

Ad 3) Udregn antal mol af hver grundstof ud fra molarvægtene for de givne grundstoffer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

Det sidste spørgsmål tager vi først.

Du skal finde molmassen for sølv, svovl og oxygen.

Da du har masseprocent kan du tage 100 g ialt i arbejde.

Så siger du 72,93 g / Molmassen for sølv(g/mol) = antal mol sølv

0g du beregner ligeledes antal mol svovl og oxygen.

Så har du molforholdet, men det ser jo ikke pænt ud når du får 0,676 mol osv. så du skal dividere dem op i hinanden. Så får du hele ~ tal.

Jeg får det selv til Ag2SO3 (sølvsulfit)

2.)

Beregn forskellen i elektronnegativitet. Er den mindre end 0,5 er det en udpræget kovalent binding og er forskellen 1,7 eller mere er det en udpræget ionbinding.

Eks. NaCl = 3,0 - 0,9 = 2,1 , hvilket betyder at NaCl er en udpræget ionbinding

CH4 = 2,5 - 2,1 = 0,4 , hvilket betyder at methan er en udpræget kovalent binding.

HCl = 3 - 2,1 = 0,9 , hvilket betyder at HCl er en såkaldt polær kovalent binding.

1.)

O::C::O (dobbeltbinding!) og noget upolær

  N har 5 elektroner i yderste skal og H har en elektron i yderste skal og 3 af dem må give 8 ialt. Mon så ikke du kan tegne NH3......


Skriv et svar til: kemiske bindinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.