Matematik

integration

10. november 2004 af MaTay (Slettet)
En kælkebakke har funktionen f(x)= 0,0015x^3 - 0,08x^2 + 0,01x + 29,3 + ((32-x)sinx) / 20

Området omkring bakken har en strækning på 400 m, hvor der skal ligges en kloakledning. Strækningen kan beskrives ved nedenstående profilfunktion:

f(x) = 1,4 for x 'tilhører' [-200;-155[
= 0,18x + 29,3 for x 'tilhører'
[-155;0[
= 0,015x^3 - 0,08x^2 + 0,01x + 29,3 +
((32-x)sinx) / 20 for x 'tilhører'
[0;40[
= 1,0 for x 'tilhører' [40;200]

Opgave 1) Lav en målfast skitse af profilfunktionen for den strækning kloakledningen skal ligge under.

hmmm.. hvordan skal jeg lave den?? skal jeg bare plotte funktionerne i grafregneren??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2004 af frodo (Slettet)

ja, det er nok rart at have en "rigtig" geaf at støtte sig op af.

Men hvis det er til en aflevering, så skal du narutligvis tegne den på papiret.

Svar #2
10. november 2004 af MaTay (Slettet)

ok :) takker frodo

Svar #3
10. november 2004 af MaTay (Slettet)

skal jeg så bare sætte x til min til -200 og max. til 40??
og skal y være min. -155 og max. 200??

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Det var da en lidt usædvanlig opgave. Ja - jeg ville nok også benytte grafregneren til at lave en målfast skitse af profilfunktionen.

Jeg ser dog ét problem - nemlig, at de funktioner, du har opgivet for strækningerne

[0;40[ og [40;200]

ikke antager samme værdi for x=40, og kloakledningen har vel næppe en sådan diskontinuitet? Tjek lige funktionerne en gang til.

//Singularity

Svar #5
10. november 2004 af MaTay (Slettet)

nix... sådan skal de være... eller sådan står de i opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Hmm...det lyder besynderligt, men det kan skyldes, at ledningen er lodret i x=40 og i dette punkt 'løber ud i' funktionen f(x) = 1.0. Det kunne man nu godt have nævnt i opgaven.

//Singularity

Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.