Matematik

Røringpunkt mellem tanget og parabel

26. februar 2009 af KeNn1997 (Slettet)

Parablen med ligningen y = ax2 + bx + c tangerer linien y = x i (0,0). Desuden er y = 2x - 3 tangent til parablen. Beregn konstanterne a,b og c.

Har fundet både b og c.

b = 1 og c = 0

Men jeg kan ikke finde a, det er vist noget med at f '(x0) = 2 for den anden tangentlinje, men hvordan jeg kommer videre derfra og finder a, ved jeg ikk??? Hjælp er yderst nødvendigt.
 

Selve mit problem er at finde røringspunktet mellem tangenten y = 2x - 3, og parablen. Når jeg har det punkt kan jeg jo indsætte x og y i parabel ligningen of isolere a, men jeg ved ikke hvordan man finder røringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:math2.doc

Skriv et svar til: Røringpunkt mellem tanget og parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.