Matematik

f'(x) og en lille ligning

10. november 2004 af Tobbe (Slettet)
Hej!

Jeg har fundet f' for en brøk, men jeg får ikke det korrekte. Kan I ik lige sige hvor min fejl er?

1)
f(x)= x/(x^2-2x+9)
f'(x)=((1*(x^2-2x+9))-(x*(2x-2)))/(x^2-2x+9)^2
=> f'(x)=(x^2-2x+9x-2x^2-2x)/(x^2-2x+9)^2
=> f'(x)=(-x^2+4x+9)/(x^2-2x+9)^2

Men så bliver d=52, og da jeg gerne skulle finde x=-3 og 3, kan det ikke passe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2004 af frodo (Slettet)

du har skrevet minus et sdted, hvor der skal stå plus!
=> f'(x)=(x^2-2x+9x-2x^2 PLUS 2x)/(x^2-2x+9)^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Kan du ikke lige skrive hele opgaven ned herinde. Jeg aner ikke, hvad d betegner i denne sammenhæng.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2004 af frodo (Slettet)

går ud fra at det er f'(x)=0, hvorfor du skal finde tællerens diskriminant, som betegnes d!

Svar #4
10. november 2004 af Tobbe (Slettet)

d er diskriminanten til tælleren, da jeg skal finde monotoniforhold og lokale ekstrema.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2004 af frodo (Slettet)

prøv at regn videre ud fra #1.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Never mind - jeg gætter mig til, at du mener diskriminanten af tællerpolynomiet med henblik på at bestemme nulpunkter for f'(x).

Men de 9x i tælleren er stadigvæk forkert. Det skal være

f'(x) = (-x^2 + 9)/(x^2-2x+9)^2

hvorved du får x=+/-3 som rødder i tællerpolynomiet og dermed i f'(x), som du selv nævner.

//Singularity

Skriv et svar til: f'(x) og en lille ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.