Matematik

Hjælp til matematik

01. marts 2009 af PernilleJohnsen (Slettet)

Hvis der er nogen der lige har tid til at hjælpe med noget matematik, som jeg sidder med, så sig lige til :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af Jakobsen (Slettet)

Jeg vil gerne prøve - hvad er problemet?


Svar #2
01. marts 2009 af PernilleJohnsen (Slettet)

Hvis du er god til målestolks forhold, så har jeg et problem her:

- For det første har jeg en tegning obver tivoli. Og så lyder den første opgave: vis at målestoksforholdet er 1:2000. Hvordan viser jeg det?

- Efter jeg har gjort det skal jeg beregne hele tivolis omkreds. Det er jo egentlig nemt nok, men hvordan omregner jeg det mål jeg laver til det rigtige når målestoks forholdet var det der?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af Jakobsen (Slettet)

Det er mange år siden jeg har regnet med målestoksforhold.

Men målestoksforholdet 1:2000 betyder at 1 cm på din tegning over tivoli svarer til 2000 cm i virkeligheden.

For at regne omkreds, skal du gange 2000 (fordi dette er målestoksforholdet på tegningen) med målet på tegningen. Eksempel: Hvis tivolis ene side er 15 cm på tegningen, bliver dette 2000 * 15 = 30.000 cm.

Håber det kan hjælpe.


Svar #4
01. marts 2009 af PernilleJohnsen (Slettet)

Okay tak for det :)
men ved du så ikke hvordan jeg viser at målestoksforholdet på tegningen er 1:2000?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2009 af Jakobsen (Slettet)

Hvis du kender målene i virkeligheden, skal du først omregne disse til cm. For derefter at dividere disse med målet på tegningen. Eksempel: En bro er 20 meter (2000 cm) i virkeligheden, på en tegning er den 5 cm. Så forholdet er 20:5 = 4, altså 1:4.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2010 af vRikke95 (Slettet)

jeg har også en opgave, som jeg ikke kan finde ud af :s

en fodboldbane kan have forskellige størrelser: længde: min 90mjælp mig - maks 120m bredde: min 45 - 90m

tegn omridset af den mindst mulige fodboldbane i målstoksforholdet 1:500

hvordan udregner jeg bredde og længde i dén målestoksforhold?.  hjælp mig - pleaaaase!.


Brugbart svar (3)

Svar #7
03. januar 2010 af mathon

1:2000   

       kort           virkelighed
       1 cm             20 m

1:500

       kort           virkelighed
       1 cm             5 m


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. januar 2010 af mathon

#6

                                            virkelighed                     tegning                
minimumslængde                   90 m                           18 cm

minimumsbredde                    45 m                             9 cm


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. januar 2010 af vRikke95 (Slettet)

tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. januar 2010 af vRikke95 (Slettet)

hva er forholdet mellem arealerne 4050m2 og 10800m2?. -ved nemlig ikk om de mener målestoksforhold, eller om man skal trække det mindste areal fra det største areal i:


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. januar 2010 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=784797


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2012 af døllepølle (Slettet)

du ved 5 cm på papiret svarer til 100m i virkeligheden. så 1 cm = 20 m og, hvis man omregner 20 m til cm er det = 2000 cm. Så 1cm svarer til 2000 cm


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.