Matematik

funktioner

01. marts 2009 af 375 (Slettet)

I det følgende betragtes en model for en bestemt type af bevoksninger af ensartede planter. I modellen betegner w (målt i g) vægten af tørstoffet i den del af en plante, der er over jorden, d betegner antallet af planter pr. m^2 i den bevoksning, som planten tilhører, og h (målt i cm) betegner højden af planten. I modellen gælder:

w = 9670d^-1,49

h= 970d^-0,443

a) bestem w når d=4

b) benyt modellen til at bestemme vægten af tørstoffet i en plante, der er 100 cm høj

Det ville bare være perfekt hvis nogle kunne hjælpe mig på vej - især i den af anden del af opgaven (b) da den volder mig besvær

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af ibibib (Slettet)

b) Løs først ligningen 100 = 970d -0,443. Indsæt løsningen i w = 9670d -1,49


Svar #2
02. marts 2009 af 375 (Slettet)

Hvordan løses denne ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2011 af N007 (Slettet)

b)  giver det  145.0914201 ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er forkert.

100 = 970·d -0,443 ⇒ log(d) = log(100/970)/(-0,443) ⇒ d = 168,84

w = 9670·d-1.49 = 4,64

w = 9670·(h/970)1,49/0,443


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2011 af N007 (Slettet)

Ahaaa  , Tak :) 

og a= 1225.624?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

a) w = 9670·4-1,49 = 1225,624 . Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. november 2012 af mysa1000 (Slettet)

kan i ikke forklare fuldstændig hvordan i laver b?


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.