Matematik

Eksponential vækst

01. marts 2009 af stray (Slettet)

Hvis man har en fremskrivningsfaktor på 1,024, og et beløb vokser i seks år, hvordan kan man så finde vækstraten?

Jeg har forsøgt at gøre dette, men jeg er ikke sikker på om det er rigtigt:

f (6) = 1,0246


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af mathon

                                                       K6 = Ko*1,0246

K = kapital = beløb


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2009 af ibibib (Slettet)

(1,0246-1)·100 %


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2009 af mathon

vækst = (K6 - Ko) = Ko*1,0246 - Ko*1 = Ko*(1,0246 - 1)

vækst i pct. = [Ko*(1,0246 - 1)/Ko]*100% = (1,0246 - 1)*100% 

som noteret i #2


Skriv et svar til: Eksponential vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.