Fysik

usikkerhed omkring enhed

01. marts 2009 af Becky4 (Slettet)

Håber at der er nogen der vil give mig en hånd:

Jeg har beregnet P-ydre ved at bruge formlen:

Pydre = Upol*I.

Probelmet er bare at jeg nu er blevet en smule usikker på hvilken enhed P skal have.

U var i mV, mens I var i mA.

Vil det sige at enhed skal være på mikrowatt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af pludder (Slettet)

mV = 1000 V

mA = 1000 V

du kan bare skrive dit facit gange 10^6 W


Svar #2
01. marts 2009 af Becky4 (Slettet)

Mener du ikke 10-6 W ?

Så er det altså rigtigt mikroWatt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af mathon

(mV)*(mA) = (10-3 V)*(10-3 A) = (10-3)2 V*A = 10-3*2 W = 10-6 W = µW


Svar #4
01. marts 2009 af Becky4 (Slettet)

Tusind tak :D


Skriv et svar til: usikkerhed omkring enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.