Matematik

Avance

02. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

A er den månedlige avance i 1000 kr.

Jeg har ligningen A(x)=120/(1+50*(2^(5-0,1x)))

x er antal produkter, som sælges.

a) Jeg har tegnet grafen, men hvilke værdier giver mening for x i det forliggende tilfælde? Er det ikke bare x>0?

b) Dertil skal jeg udregne den marginale avance, når der bliver solgt 50 eller 300 stk. Sætter jeg så bare A'(x)=50 og A'(x)=300?

c) Hvordan beregner jeg den størst mulige avance, når den marginale avance er størst?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det giver mning for hele positive x: x=0,1,2, 3... Og det er rigtigt omkring din margianlavance. Det, vi kalder differentialkvotiént, kalder økonomer marginaler


Skriv et svar til: Avance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.