Matematik

matematik

02. marts 2009 af fari (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med de to opg. tak på forhånd

A) en funktion er givet ved f (x) = 2x^3 + x - 5

bestem f´(x).

er der så 3*2*x+x-5

B) 3x^2 - 4x + 1 =  0

jeg har sværet med at løs ligning


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

A) Det er ikke rigtigt. Første led er rigtigt, men når du differetiere x får du 1, fordi x=x1 => (x1)' = 1x0=1. Og når du differentiere en konstant giver det 0.

B) hvad er problemet med den?


Svar #2
02. marts 2009 af fari (Slettet)

opg B kan jeg bare ik komme i gang med at løse det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er en andengardsligning. Find d og derefter løsningen til en andengradsligning. Wikipedia har en god artikel om andengradsligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2009 af Lieberoth92 (Slettet)

Det er jo begge andengradsligninger, så skal du ikke bare finde diskriminanten og så rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2009 af Lieberoth92 (Slettet)

Du finder diskriminanten ved at sige:

d=b²-4ac

og rødderne findes ved:

x=-b ± √d / 2a


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.