Fysik

Lyd og lys

03. marts 2009 af mini-me-me (Slettet)

Hej :)

her er mit problem. Opgaver lyder sådan her:

En ekspedition tager en tur til gennem Sahara ørkenen. Her bestemmes lydens fart til 356 m/s .. Bestem tempreaturen i ørkenen .. Hvad skal jeg gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skulle gerne have en formel til at finde lydens hastighed som funktion af tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2009 af mathon

...en formel til at finde lydens hastighed som funktion af temperaturen

v = (331 m/s)*√(T/To) = (331 m/s)*√((273 + t)/273 C) = (331 m/s)√(1+(1/273)t)

(331 m/s)(1+½((1/273)t) = (331 m/s) + (331 m/s)/(2*273)*t =

(331 m/s) + (0,6 m/(s*C))*t

............

da

√(1+h) ≈ 1 + ½h    for h<<1


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: At rækkeudvikle for en gymnasieopgave er vist ret overkill....


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2009 af mathon

#3

v
= (331 m/s)*√(T/To) kan jo anvendes som underkill...


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Eller blot som den almindelige fremgangsmåde.


Skriv et svar til: Lyd og lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.