Matematik

hjælp til matematik

03. marts 2009 af fari (Slettet)

A) En funktion er givet ved f (x) = 2x^3 + x - 5

bestem f`(x).

ved ik om det er rigtig    3 * 2 * x + 0 - 5

B) reducere udtrykket (x + 2y)(x - 2y)

jeg kan ik finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af juventuz (Slettet)

f´(x)=6x2+1

Her brugte jeg, at ved f(x)=xa bliver f´(x)=a*xa-1

Derudover brugte jeg, at ved f(x)=k*x er f´(x)=k

(x + 2y)(x - 2y)

x2-4y2 (ifølge din viden om kvadratsætninger)

Ellers kan du bare gange ind i paranteserne

(x + 2y)(x - 2y)=x2-2xy+2xy-4y2=x2-4y2


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har vist glemt at gøre noget ved de -5 i A).

Prøv at gange paranteserne sammen i B), hvis du ikke kan se, at det er en kvadratsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Isomorphician

a)

f'(x) = 6x2 + 1

b)

Gang parenteserne ud, eller kig på kvadratsætningerne.


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.