Matematik

matematik

03. marts 2009 af fari (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette opg. tak på forhånd

Fra april 2005 og 20 måneder frem faldt ledigheden i Danmark med god tilnærmelse med 2900 personer pr. måned. I april 2005 var der 165200 ledige.
a) opstil en model, der beskriver udviklingen i antal ledige i den nævnte periode.

jeg ved at jeg skal  bruge y = ax + b men ved ik hvordan jeg skal gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af FunkStarDeluxe (Slettet)

b=165200 , a= -2900   og x angiver måned.

Du ved, at b angiver ledigheden i april 2005, og får at vide at denne falder 2900 personer pr. måned - derfor må a også være negativ. Desuden gives der den information at ledigheden falder sådan 20 måneder frem - så skal du score ekstra point hos din lærer - skal du skrive dette, som en definitionsmængde dm(f)=[0;20] idet du her henviser til at grafen gælder for x-værdierne fra 0-20. Du kan også skrive ligningen og skrive at for x gælder der, at 0≤x≤20. Er det indlysende nu?


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.