Matematik

Arealt af en krumme overflade...hjælp..

04. marts 2009 af Miss08 (Slettet)

Jeg forstår virkelig ikke hvordan det skal regnes ud..?

Opgave:

Arealet A af en den krumme overflade af en keglestub er produktet siden z, tallet π og summen af endefladernes radier q og Q.


a) Opskriv en formel for arealet af den krumme overflade.

b) Bestem den krumme overflade af en keglestub, hvor siden er 7 cm og radierne er hhv. 5 og 11 cm.

c) Bestem radius af den anden endeflade, når overfladearealet er 87 cm3, siden z er 4 cm og den ene endeflade har radius 6 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af mathon

Okrum = π*s(R+r)

R+r = Okrum/(π*s)
hvoraf

1)  R = Okrum/(π*s) - r
2)  r = Okrum/(π*s) - R


Skriv et svar til: Arealt af en krumme overflade...hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.