Fysik

Hvilken spektrallinje i emissionspektret svarer til overgangen fra energiniveau D til energiniveau B?

05. marts 2009 af hejmeddigkajj (Slettet)

Opgaven lyder: Forklar hvilken spektrallinje i emissionsspektret der svarer til overgangen fra energiniveau D til energiniveau B.

I opgaven er der to figurer (jeg ved ikke om der kan svares på dette spørgsmål uden dem, men jeg vil prøve at forklare) hvor den første figur viser et udsnit af emissionsspektret og absorbtionsspektret for lithium, hvor der er emission ved bølgelængderne 323,3  nm, 500 nm og 670,8 nm.
Den anden figur er et forenklet energiniveaudiagram, der viser de fire laveste energiniveauer for lithium.

Nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af peter lind

Du skal bruge at ED-EB = hf=hc/λ, h Plancks konstant, c lyshastigheden, λ bølgelængden, f frekvensen og ED-EB energiforskellen mellem de 2 niveauer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2011 af 2009x01 (Slettet)

 Hvilken bølgelængde, skal man indsætte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2011 af peter lind

De bølgelængder, der er givet i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2011 af 2009x01 (Slettet)

 Skal man bruge alle fire?(se vedhæftede billeder) Og hvordan skal man kunne svare på spørgsmålet?

Vedhæftet fil:lithium.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2011 af mathon

                  E = (h·c)/λ = (1,98645·10-25 J·m)/λ

                                                    Efoton = (1,98645·10-25 J·m) / (323,3·10-9 m)  = 6,1443·10-19 J = 3,835 eV

                                                    Efoton = (1,98645·10-25 J·m) / (670,8·10-9 m)  = 2,9613·10-19 J = 1,848 eV

                                                    Efoton = (1,98645·10-25 J·m) / (2450·10-9 m)   = 8,108·10-20 J   = 0,506 eV


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2011 af 2009x01 (Slettet)

 Tak, men hvad er svaret så? I ord? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2011 af mathon

...der er ikke noget spørgsmål udover link'et i #4


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2011 af 2009x01 (Slettet)

 Opgaven lyder: Forklar hvilken spektrallinje i emissionsspektret der svarer til overgangen fra energiniveau D til energiniveau B.

Er det ikke et spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2011 af mathon

#5

                  E = (h·c)/λ = (1,98645·10-25 J·m)/λ

                                                    Efoton = (1,98645·10-25 J·m) / (323,3·10-9 m)  = 6,1443·10-19 J = 3,835 eV

                                                    Efoton = (1,98645·10-25 J·m) / (500·10-9 m)     = 3,9729·10-19 J = 2,471 eV

                                                    Efoton = (1,98645·10-25 J·m) / (670,8·10-9 m)  = 2,9613·10-19 J = 1,848 eV

                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2011 af mathon

...som ikke er et egentligt spørgsmål

                                  da                  ED og EB  ikke er oplyst


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. januar 2011 af mathon

muligheder
                                    (3,835 -  2,471) eV =

                                     (3,835 - 1,848) eV =

                                     (2,471 - 1,848) eV =

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. januar 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

Hvad er så svaret på opgaven?? :) 


Skriv et svar til: Hvilken spektrallinje i emissionspektret svarer til overgangen fra energiniveau D til energiniveau B?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.