Matematik

spørgsmål

08. marts 2009 af baseball (Slettet)

i en firkant ABCD er <A=110 grader, <D=115 grader |AD|=5,0  |AB|=4,2 og |CD|=7,8 beregn |BC|

jeg gør følgende:

ABD

BD2=52+4,22-2*5*4,2*cos110=57

√57=7,55

BD=7,55

sin-1(sin110/7,55*5)=38,485 grader

115-38,485=76,515 grader

tilsidst siger jeg

7,82+7,552-2*7,8*7,55*cos76,515 = 90,377

√90,377=9,5

så siden BC vil være 9,5, men havd gør jeg fejl, da den i min facitbog skal give 10,22

håber at nogen kan hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af kleif

Underligt - jeg får 10,67

Edit: Hov, nej glem det :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2009 af kleif

Nu får jeg også 10,22.

Dette er forkert: "sin-1(sin110/7,55*5)=38,485 grader"

Prøv istedet med: cos-1((4,22-7,552-52) / (-2*7,55*5)) = 31,52


Svar #3
08. marts 2009 af baseball (Slettet)

okay tak, men jeg forstår ikke helt hvorfor man skal lave den udberegning


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2009 af kleif

Det er bare din cosinusrelation:

http://formel.dk/matematik/geometri/Trekant/vilkaarlig%20trekant.htm

, hvor din vinkel er isoleret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2009 af kleif

Du kan også godt bruge din sinusrelation som du var i gang med, men så skal den hedde:
sin-1(4,1/(7,55/sin(110)))


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.