Matematik

Befolkning

10. marts 2009 af xchristiinex (Slettet)

i 1650 var verdens befolkning på ca. 0,5 mia. med en årlig tilvæks på 0,3%- Hvilken fordoblingstid svarer det til?

a=1+0.03

a=1.003 så T2=log(2)/log(a) eller T2=in(2)/in(a)

dvs 231

men hvad er enheden efter 231?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er ikke nogen enhed på, det er "antal" og så fremgår det af opgaven at det er antal år, man snakker om. Hvis du skriver 0,5 mia personer *1.003n = 1 mia personer, kan du se, at enheden personer kan forkortes væk.


Svar #2
10. marts 2009 af xchristiinex (Slettet)

okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Fordoblingstiden er 231 år.


Skriv et svar til: Befolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.