Matematik

Forskel på partielt afledede og partielle differentialer

10. marts 2009 af Melinka (Slettet)

Hvad er forskellen på partielt afledede og partielle differentialer? Helst forklar situation med to variabler tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af peter lind

En partiel afledet ∂f/∂x erløst sagt en differentialkvotient, hvor man ved udregningen holder alle andre variable konstant.

Differentialet df af f(x,y) er df = (∂f/∂x)dx + ( ∂f/∂y)dy


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

For lige at uddybe: Vi har en differentiabel funktion f, så er differentialet ∂f en tilnærmelse til ændringen Δf i værdien af funktionen, som er givet ved: Δf=f(x1+dx1+...+xn+dxn)-f(x1,...xn). Eksempelvis kan du øve dig på følgende: Find den procentvise ændring i perioden T(L,g)=2*pi*(√L/g) af et simpelt pendul med længden L, hvis denne øges med 2%, og accelerationen aftager med 0,6%


Svar #3
10. marts 2009 af Melinka (Slettet)

men hvis jeg så har en funktion der hedder C=f(Y,i) hvad er så de partielt afledede så går jeg ud fra at de partielt afledede er ∂f/∂Y(Y,i) med mht. Y og ∂f/∂i(Y,i) mht. i. hvad er så forskellen til partielt differentialer er det så bare ∂f/∂Y *dY og ∂f/∂i(Y,i) *di?


Skriv et svar til: Forskel på partielt afledede og partielle differentialer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.