Matematik

Lille mat. opg. HJÆLP HASTER MEGET

10. marts 2009 af Googles (Slettet)

hej

hvordan kan man løse ligningen (vektor) a*b (vektor)= 21  når vektor til a er (1,2)  og vektor til b er (x,x2)????

jeg ved at resultatet skal give 3, men jeg mangler mellemregningen....


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2009 af Isomorphician

vektor_a * vektor_b = 21 <=>

(1, 2) * (x, x2) = 21 <=>

x + 2x2 = 21....


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2009 af Dynin (Slettet)

a*b=(1,2)*(x,x2)=x+2x2 sæt denne lig 21 og du har 2x2+x-21=0 ⇔ (x-3)(2x+7)=0 ... hvoraf x=3 eller x=-7/2


Svar #3
10. marts 2009 af Googles (Slettet)

jamen hvad skal man såå gøre efter (x-3)(2x+7)=0    jeg mener er der ikke noget mellemregning??


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2009 af Dynin (Slettet)

nulreglen ... er a*b=0 så er a=0 eller b=0

... du kan også bare løse andengradsligningen 2x2+x-21=0 uden at faktorisere ............


Svar #5
10. marts 2009 af Googles (Slettet)

nåårr taak


Skriv et svar til: Lille mat. opg. HJÆLP HASTER MEGET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.