Matematik

Hjælp med en opgave

10. marts 2009 af jegernyher (Slettet)

Hej jeg skal lave denne opg. inden i morgen, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal starte. er der nogle der kan fortælle mig hvad jeg skal starte med at gøre? på forhånd tak!

En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er med lig med cylinderens radius. For en matalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4dm2, gælder der at
 

Jeg kunne ikke finde ud af at lave et pi tegn, så ο = pi!!


2*ο*r*h + 4*ο*r2 = 4 og V = ο*r2*h-(4/3)*ο*r3

Bestemt V som funktion af r.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Isomorphician

Isoler h i den første, og indsæt udtrykket for h i den sidste ligning.


Svar #2
10. marts 2009 af jegernyher (Slettet)

Hov jeg glemte at skrive;

"R (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og V (dm3) er metalgenstandens rumfang"

Ok tak =]


Svar #3
10. marts 2009 af jegernyher (Slettet)

Så det vil altså sige

h = ((2)/(ο•h)) - 2 • r

V = ο*r2*((2)/(ο•h)) - 2 • r-(4/3)*ο*r3


Skriv et svar til: Hjælp med en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.