Matematik

To ligninger med to ubekendte på CAS

11. marts 2009 af siimba (Slettet)

Hej

Hvordan er det nu jeg får cas til at udregne 2 ligninger med 2 ubekendte? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af lielie (Slettet)

solve({øverst skriver du din første ligning nederst skriver du den anden ,x,y})


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2009 af Da-ted (Slettet)

 skriver solve(2x+3y=21 and 3x+2y=321,x) Eksempel


Svar #3
11. marts 2009 af siimba (Slettet)

Hmm.. Det kan den altså ikke forstå... Sikker på at det er sådan det skal skrives?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2009 af lielie (Slettet)

hvis du har Ti.nspir CAS

Du skriver solve, og så går du under "bogen" og tester { } med to firekenter ind i frem . i det øverste skriver du den ene ligning og nederst skriver du den anden. og ,x,y. så gerne kommer din x og y frem. 


Svar #5
11. marts 2009 af siimba (Slettet)

Det har jeg ikke.. Jeg har en TI voyage 200... Så det er nok derfor at min ikke forstår den kommando :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2009 af Alloo (Slettet)

solve(2x+3y=21 and 3x+2y=321,{x,y })


Svar #7
11. marts 2009 af siimba (Slettet)

#6 - bingo - der var den :)

Tak for hjælpen...


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2010 af sharonjeanelle (Slettet)

 Kan man finde de to ubekendte ud fra to ligninger uden brug af lommeregner?


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte på CAS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.