Matematik

Ligning og nulpunkter, tangent

12. marts 2009 af cecilienørgård8000 (Slettet)

Plz hjælp mig jeg aner simpelthen ikke hvordan jeg skal løse disse 2 opgaver og jeg skal aflevere emneopgaven færdig imorgen..

Funktion
en f har forskriften

f (x) = 2x – 3

Løs ligningen f(x)=f-1(x)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Funktionen f, der har forskriften , (f(x)=½x3+½x2-3x) kan opløses i faktorer således:
f(x)=½x(x+3)(x-2)

a) Beregn nulpunkter og bestem fortegnsvariationen for f.

b)  Bestem en ligning for denne tangent.

Det oplyses, at f har lokalt maksimum i (–1,79 ; 4,10) og lokalt minimum i (1,11 ; –2,03).
Alle koordinater er afrundet til 2 decimaler.

c) Skitsér grafen for f og tangenten fra spørgsmål b) i samme koordinatsystem
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

du har oprettet tråden engang, hvorfor opretter igen?


Svar #2
12. marts 2009 af cecilienørgård8000 (Slettet)

der gik rod i den gamle med at kopier den ind her på studieportalen så¨jeg tror at dem som svarede muligvis misforstod opgaven


Skriv et svar til: Ligning og nulpunkter, tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.