Matematik

eksponentiel udvikling opgave

12. marts 2009 af dorskid (Slettet)

En beholder i et 0° varmt køleskab indeholder en væske, hvis temperatur aftager eksponentielt med tiden. Klokken 14 var temperaturen 95°, og i løbet af de næste 3 timer sank temperaturen med 35°. Bestem halveringstiden for temperaturen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Isomorphician

Du har to punkter:

(0, 95) og (3, 60) (edit)

Opstil to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af juventuz (Slettet)

punkterne er vel (0;95) og (3;60) idet temperaturen sank med 35° og ikke blev 35°...
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af Isomorphician

#2 Selvfølgelig.

Godt vi har fået en redigérfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2009 af mathon

Du har to punkter:

(0, 95) og (3, 60)

f(T) = b*aT hvor 0<a<1 da funktionen er aftagende
indsæt dine koordinater


I:  95 = b*a0
II: 60 = b*a3        II divideres med I

60/95 = a3

a = 3√(60/95) = 0,857977

                                                   f(T) = 95*0,857977T


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.