Matematik

funktioner

12. marts 2009 af jansørensen (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x^2 - 4x - 5

Bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.

Er der nogen der kan hjælpe med denne ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Isomorphician

Løs: x2 - 4x - 5 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af juventuz (Slettet)

f(x)=(x+1)(x-5)

brug nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

find diskriminant og derefter om d=0, d>0 eller d<0


Svar #4
12. marts 2009 af jansørensen (Slettet)

jeg har løst ligningen og fået x=5 v x=1 .

hvor skærer den så henne ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

da du har fået x=5    V   x=1, skærer grafen x-aksen netop ved 1 og 5


Brugbart svar (2)

Svar #6
13. marts 2009 af juventuz (Slettet)

f(x)=(x+1)(x-5)=0

som ved hjælp af nulreglen giver

x+1=0 v x-5=0

x=-1 v x=5 dette er dog ikke svaret på opgaven.

Svaret er derimod, at koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen er (-1;0) og (5;0) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2011 af Logisk (Slettet)

er der nogen der kan forklar hvordan man kommer frem til f(x)=(x+1)(x-5)=0??


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2011 af Logisk (Slettet)

er der nogen der kan forklar hvordan man kommer frem til f(x)=(x+1)(x-5)=0??


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.