Fysik

Elektricitet - spørgsmål til opgave

12. marts 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej Alle.
Jeg har følgende opgave, som jeg har siddet med, og jeg kan simpelthen ikke se mig ud af den...

Jeg har et kredsløb, hvor jeg har et element med en indre resistans, derudover har jeg i kredsløbet en ydre resistans, og så naturligvis en strømstyrke der løber rundt osv.
Det oplyses at den elektromotoriske kraft er 6,0 V. mens den indre resistans er 1,5 Ohm.

Bestem den ydre effekt som funktion af I?
Tegn grafen?
Bestem den ydre resistans så den ydre effekt er størst mulig?

Jeg kan slet ikke se hvordan jeg skal gøre dette.
Jeg håber der er nogen der kan hjælpe. Jeg skal ikke aflevere opgaven eller lignende.. Det er blot til lidt øvelse. Så jeg håber derfor der er en der kan lede mig igennem den, da jeg har flere liggende jeg kan øve mig videre på :)

Mange Hilsner
ChristianeK.


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. marts 2009 af mathon

benyt

P = R*I2

Py = -(1,5 Ω)*I2 + (6,0 V)*I


Svar #2
12. marts 2009 af Christiane.k (Slettet)

Finder jeg så bare I ved at sige I=U/R, hvordan tegner jeg min graf, og hvordan gør jeg med den sidste opgave.. Undskyld hvis jeg spørger dumt..


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. marts 2009 af peter lind

Hvis du kalder I  for x Py for y får du y = -1,5x2 +6x altså en parabel. Du skal finde toppunktet for denne parabel.


Brugbart svar (2)

Svar #4
13. marts 2009 af mathon

y = -1,5x2 + 6x = -1,5(x-2)2 + 6


Skriv et svar til: Elektricitet - spørgsmål til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.