Fysik

Elefant skydes op i luften! HURTIG HJÆLP 15 min!

13. marts 2009 af otdemgel (Slettet)

en elefant der vejer 750 kg skydes op i luften med hastigheden 80km/t hvor højt kommer elefanten?

Og evt. denne:

Lys fra en bestemt overgang i hydrogen afbøjes 16,95 grader (1. orden! af et gitter med gitterkonstaten 1,667 x 10-6m.

Beregn lysets bølgelængde.

og beregn lysets energi i joule og eV.


Svar #1
13. marts 2009 af otdemgel (Slettet)

Har til 11:25.

Please.


Svar #2
13. marts 2009 af otdemgel (Slettet)

Hvorfor ender solen sine dage som en supernova?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er heller ikke sikkert, at den gør det.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Elefanten: Brug v2=v02-2gs<=>S=v02/(2g), da v = 0 m/s i toppen, det skulle give omkring 25 meter. Jeg har ikke regnet det ud, det er et slag i luften. Husk at omregne til m/s, 80km/h=22,2m/s


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Angående supernovaer, så hænger det sammen med at kernen i solen består af brintatomer, der bliver til helium, når solen har nået skelsår og alder. Når der ikke er mere brint (brændstof), så trækker solen sig sammen og kernernes temperatur stiger fra 40 millioner grader til 170 millioner grader. Den begynder nu at vokse på grund af trykket til 100 gange den opringelige størrelse og sluger alle dens planeter. Dens farve skifter fra blå til rød, den bliver en rød kæmpe. De heliumkerner, den består af, og som er omdannet fra dens brændstof brint flader smman til tungere kerner af kulstof og ilt. Når der heller ikke er mere helium, så trækker den sig igen sammen og bliver omkring 700 millioner grader varm. Så dnnes der neon og magnesium og 1000 år senere stiger temperaturen til ikke mindre end 1,5 milliarder grader. Der sker en del processer endnu, der dannes jern, der ikke lader sig fusionere. 3 milliarder grader, det absolut sidste bøvs, og det hele eksploderer, der dannes neutrinoer, det maksimale scrunch er nået, vi får chockbølgen der breder sig ud i rummet, og tilbage bliver en lille, forkølet neutronstjerne.


Skriv et svar til: Elefant skydes op i luften! HURTIG HJÆLP 15 min!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.