Matematik

Omvendt funktion

13. marts 2009 af miss-hiwatari (Slettet)

Jeg har en forskrift, der hedder f(x)=200*32x, og jeg har fået til opgave at finde den omvendte funktion (f^-1) for den.

Problemet er bare, at jeg ikke var i skole den dag, omvendte funktioner blev gennemgået, så al hjælp ville være MEGET værdsat.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der gælder følgende´: Hvis funktionen f er enentydig (1:1), så har den en invers. Værdien af den er et entydigt tal y i området for f for hvilke f(y)=x, så y=f-1(x)<=>x=f(y), eller i dit tilfælde x=y/6400


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Se evt. vedh fil.

Vedhæftet fil:omvendt funktion f.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#2 Din fil lader sig ikke åbne!

I øvrigt tror jeg ikke på, at den hedder 200*32x, det er nok snarere 200+32x eller måske 200+32x2. Hvis det var den første, så ville man skrive 6400x 


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.