Kemi

Sort krud

13. marts 2009 af eapetersen (Slettet)

Hvor mange gram at hver matriale er der i sortkrud, nå KNO3+C+S = 100 gr

2KNO3+S+3C → K2S+N2+3CO2.

N (KNO3+C+S) = 100/145,19 = 0,688 mol?
Er det korrekt?

Hvordan kommer jeg så videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2009 af Ramses I (Slettet)

2 mol KNO3 vejer 101,1032 g/mol * 2 = 202,2064 g

1 mol S vejer                                            = 32,066 g

3 mol C vejer                                           = 36,033 g

Ialt                                                             = 270,3054 g

Så er det bare at beregne procenten:

KNO3: 202,2064/270,3054*100 = 74,81 %

S                                                        = 11,86 %

C                                                        = 13,33 %

Sum                                                  = 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2009 af playstation (Slettet)


Svar #3
14. marts 2009 af eapetersen (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: Sort krud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.