Matematik

En kasse

14. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Vi skal konstruere en kasse med højden 5 og så beregne den længde x og bredde y, så vi kan give kassen det størst mulige rumfang. Og ydermere skal bunden have en omkreds på tyve.

Så kan vi jo udlede at:

Rumfang af kassen: x*y*5

Bundens omkreds: 2y+2x=20

Men hvordan skal jeg beregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af ibibib (Slettet)

y = 10-x og dermed er rumfanget x·(10-x)·5...


Svar #2
15. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#1 er det virkelig SÅ simpelt?


Svar #3
16. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Problemet er, at jeg så også får y til at være 11,3137.. og så er det jo et kvadrat?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Det er ikke et problem, det forventede du vel.


Svar #5
17. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

ejnejnej, det var det forkerte indlæg, jeg skrev det her på! hehe, det må du undskylde ibibib!

Men tusind tak for din besvarelse i #2. Det er jo genialt :b og simpelt! Men hvordan kommer jeg så videre derfra og udregner x?


Svar #6
17. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Kan jeg evt. bruge oplysningen om bundens omkreds til at beregne det? og så indsætte y=10-x og så bare have x, som den ubekendte?


Svar #7
17. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Super (: Får det rigtige resultat tror jeg. Får du så også rumfanget til værende 47,3607?


Svar #8
17. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

nej.. vent.. var en fejl ):


Svar #9
17. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Nej, er faktisk ret forvirret nu for:

2x+2y=20 er self lig y=10-x. Det kan jeg godt se.

så må: 2x+2(10-x)=20 ikke? og derfor lig 2x+20-2x=20 og det går jo alle ud med hinanden så står der bare 0 :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Hm.

Rumfanget er x·(10-x)·5 = 50x - 5x2.


Svar #11
18. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Man hvordan baregner jeg x?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. marts 2009 af ibibib (Slettet)

Differentialregning?

eller

Hvornår har en parabel minimum?


Skriv et svar til: En kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.