Matematik

HJÆLP til ligning

15. marts 2009 af y-dam (Slettet)

Ville gerne have lidt hjælp til denne ligning.

1+ x = 2x - 14

     2

(2 det står under x det skal forstille en brøk.)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

1 + (x/2) = 2x - 14

Start med at gange ligningen igennem med 2. Så får du

2 + x = 4x - 28

Træk nu x fra på begge sider og læg 14 til på begge sider. Dermed haves

30 = 3x

Og så er

x = 10


Svar #2
15. marts 2009 af y-dam (Slettet)

Mangetak


Skriv et svar til: HJÆLP til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.