Matematik

Ligning

15. marts 2009 af mathi4293 (Slettet)

Uden hjælpemidler

Løs ligningen . (3x - 2)^2 = 64

Ved godt den skal sættes uden for parentes, men kan ikke se hvordan man kan løse den? 

Nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Start med at tage kvadratroden på begge sider. Da fås

3x - 2 = ±8

Læg 2 til på begge sider. Dermed har vi:

3x1 = 10   og   3x2 = -6

Så er

x1 = 10/3   og    x2 = -2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af mathon

|3x - 2| = 8

3x - 2 = ±8

x = (10/3)  v  x = -2


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. marts 2009 af Timeismoney (Slettet)

(3x-2)Λ2=64

9x-4=64

9x=64+4

9x/9x=68/9x

X=7.56


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.