Matematik

Hjælp til ligning

15. marts 2009 af mathi4293 (Slettet)

x^2 - 5x  + 4 = 0

Nogen der kan hjælpe, er virkelig spasser til ligninger.. :s 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hint: Andengradsligning.


Svar #2
15. marts 2009 af mathi4293 (Slettet)

ja, ved jeg godt..


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Har du så selv noget forslag til at finde x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af Dynin (Slettet)

0=x2-5x+4=(x-1)(x-4) så .......


Svar #5
15. marts 2009 af mathi4293 (Slettet)

 3 - nej desværre-.. ved kun den ikke må give 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2009 af Alex3400 (Slettet)

a = 1 fordi 1*x2 er det første led

b = -5 fordi -5x er det andet led

c = 4

Diskriminanten er:

d = b2 - 4*a*c

Altså 9

dvs. at ligningen har to løsninger fordi d > 0

1. løsning:

(-b+√d)/2*a = 4

x = 4, eller:

2. løsning:

(-b-√d)/2*a = 1

x = 1

Håber det hjalp :)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.