Matematik

Er du god til matematik?

15. marts 2009 af crew (Slettet)

Hej, håber I kan hjælpe. Opgaven lyder:

Undersøgelserne af en metallegering, der korroderer (nedbrydes) under påvirkning af den atmosfæriske luft, har vist, at tykkelsen af det korroderede metal (korrosionslaget), målt i mm, er en funktion af tiden i måneder.

Denne funktion er for t ≥ 1 givet ved: f(t) = b • ta, hvor a og b er konstanter.

Jeg skal beregne a og b når der oplyses, at tykkelsen af korrosionslaget efter 3 mdr. er 0,22 mm og efter 10 mdr. er 0,60 mm.

Hvilken tykkelse har laget efter 5 års forløb?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan opstille 2 ligninger med 2 ubekendte til at finde a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

eller benytte dig af en muligvis velkendt formel for a. prøv at se om du kan gennemskue hvilken sammenhæng der er tale om så kan du med garenti finde en formel i din formel samling


Svar #3
15. marts 2009 af crew (Slettet)

a = y2 - y1 / x2 - x1

Ër det den jeg skal bruge? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Nej, er din funktion en ret linje?


Svar #5
15. marts 2009 af crew (Slettet)

Det kan jeg ikke se?

Ellers så forstår jeg ikke hvad du mener? Sorry. :(


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Hvordan er formlen for en ret linje?


Svar #7
15. marts 2009 af crew (Slettet)

Nå ja, det er rigtigt.

a= log(y2) - log(y1) / log(x2) - log(x1

Har jeg ret nu? :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

Du skal bruge dine logaritmeregneregler for at isolere a
den eneste, der er nødvendig her er log(a^b)=b*log(a)
Resten er normal ligningsløsning.


Svar #9
15. marts 2009 af crew (Slettet)

Jeg forstår det ærlig talt ikke.


Skriv et svar til: Er du god til matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.