Matematik

Et hurtigt tjek

16. marts 2009 af Miriam salih (Slettet)

Hej Allesammen..

jeg har en opgave som lyder:

bestem integralet. Det har jeg gjort men der står jeg skal give en geometrisk fortolkning?? hvad betyder det.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af Isomorphician

Hint: Noget med areal.


Svar #2
16. marts 2009 af Miriam salih (Slettet)

okay yes tak kan jeg spørge om noget andet nu hvor jeg har dig her


Svar #3
16. marts 2009 af Miriam salih (Slettet)

En cirkel har centrum (-2,1) og radius 5 og en linje l er bestemt ved ligningeen 2x+y-6 =0

undersøg om linjen skærer l i cirklen

:-) tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2009 af Isomorphician

Du kan enten opskrive cirklens ligning, isolere y i linjens ligning, indsætte i cirklens ligning og reducere, eller du kan finde afstanden fra centrum til linjen og se om afstanden er større end, mindre end eller lig 5.


Svar #5
16. marts 2009 af Miriam salih (Slettet)

ok kan jeg få dig til ar forklare lidt mere.. sorry :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2009 af mathon

"du kan finde afstanden fra centrum til linjen og se om afstanden (distancen) er større end, mindre end eller lig 5"


dist(l;C(-2,1)) = |2*(-2)+1-6|/√(22+12) = |-4+1-6|/√(5)  = |-9|/5 = 9/5 = 1,8 < 5

hvorfor
linjen l skærer cirklen 2 steder


Svar #7
16. marts 2009 af Miriam salih (Slettet)

Ok tusind tak for hjælpen. Der var virkelig godt forklaret :)


Svar #8
16. marts 2009 af Miriam salih (Slettet)

lige en sidste ting

den oprindelige ligning hvordan lyder den? altså den du har brugt til at indsætte tallene?


Skriv et svar til: Et hurtigt tjek

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.