Matematik

En funktion!

17. marts 2009 af y06svale (Slettet)

Jeg har en funktion:

f(x)=2x+sin(x)

jeg skal løse følgende ligning:

1=2x+sin(x)

nogen der kan løse den ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af peter lind

Den kan kun løses numerisk. Du må få fat i et matematikprogram , CAS værktøj eller lignende der kan klare det.


Svar #2
17. marts 2009 af y06svale (Slettet)

ok... tak


Svar #3
17. marts 2009 af y06svale (Slettet)

er der nogen der har CAS  og som lige hurtigt kan bergne ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#3.

Den præcise løsning er:

x = 0.33541803238494005946

Lad evt. sin(x) ≈ x (god approksimation for små værdier af x<1) så...

1 = 2x + x ⇔ 3x = 1 ⇔ x = 1/3 = 0.33...


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2009 af Darwin (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Du kan også tegne dig frem til en løsning. Se vedh fil.

Vedhæftet fil:sin(x) = 1-2x.doc

Skriv et svar til: En funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.