Matematik

Ligning

18. marts 2009 af madschristensen (Slettet)

Godmorgen :)

Nogen som kan hjælpe mig med at løse ligningen:

(2x-4)*ln(x-1)= 0

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

2x-4=0 eller ln(x-1)=0 <=> x=2


Svar #2
18. marts 2009 af madschristensen (Slettet)

Er der ikke nogen udregning for det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jo du skal bruge reglen: Et produkt er 0, hvis en af faktorerne er 0, altså a*b=0 <=> a=0 eller b=0. Den første kan du da nemt se!!. I den anden skal du vide, at ln(1) = 0 <=> e0=1. Prøv at tage ln på begge sider af den sidste ligning.


Svar #4
18. marts 2009 af madschristensen (Slettet)

dvs. nulreglen ikke? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jo


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.