Matematik

Finde koordinater (vektorer)

18. marts 2009 af Ahmad (Slettet)

om vektorerne a og b vides at

2a-3b= (0     -17)   og a+4b= (11           19)

jeg skal finde koordinaterne til a og b

kan se at a1 er 3 og b1 er 2, da 2a1 = 3a2 og dette bliver bekræftet hvis jeg sætter talene ind i a1+4b1=11

a2 og b2 kan jeg ikke lige ummidelbart gennemskue.. sååhh.. hvordan gør man:)?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Opstil 4 ligninger med 4 ubekendte. Du adderer vektorer komposantmæssigt.


Svar #2
18. marts 2009 af Ahmad (Slettet)

komposantmæssigt?


Svar #3
18. marts 2009 af Ahmad (Slettet)

Opstil 4 ligninger med 4 ubekendte

sådan her?

2a-3b=17

a+4b=19

2a-3b+19=17+a+4b

2a-3b+a+4b=17+19


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja. Lad a = (ax,ay) = (a1,a2) være vektor a. Samme for vektor b.

Der gælder da, at a + b = (a1+b1 , a2+b2)

Du kan bruge det til at opskrive 4 ligninger med 4 ubekendte og så kan du løse ligningssystemet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Ikke helt. De skal opstilles for x og y retningen af venstresidevektorerne.


Svar #6
18. marts 2009 af Ahmad (Slettet)

undskyld men jeg forstår det slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Okay, jeg kan tage den første ligning. Så kan du se, om du kan lave resten af dem. :)

2a-3b= (0 ,-17) =>

2a1 - 3b1 = 0

2a2 -3b2 = -17


Svar #8
18. marts 2009 af Ahmad (Slettet)

ja okay  og

a+4b= (11, 19)

a1+4b1=11

a2+4b2=19

hvad gør man så? eller skal jeg opstille flere ligninger, som fx

a1+4b1 +9 = a2+4b2


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Med de to første ligninger du har skrevet, så har du nu 4 ligninger med 4 ubekendte - det linære ligningssystem skal du så løse.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2011 af 1992anette (Slettet)

kan det passe at

a =2, 5

og b 1.9???


Skriv et svar til: Finde koordinater (vektorer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.